Tırnaklar için Uçucu Yağlar – Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnaklar için Uçucu Yağlar – Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Hayatın koşuşturmacasına kapılıp tırnaklarınızı ihmal edebiliyoruz. Bazılarımız tırnaklarımızı araç olarak kullanıyor, bazılarımız çok uzadıklarında kesmeyi unutarak kırıyoruz. Bazılarımız ise tırnak bakımını görmezden geliyor ve hayat koşuşturmacasında tırnaklarımızın güçsüzleşmesine göz yumuyoruz. Şu anda tırnaklarınıza ne kadar bakım yapıyor olursanız olun, bu güzellik rutinine esansiyel yağlar eklemenin zamanı gelmiş olabilir.

Tırnaklarınızı daha sağlıklı hale getirmek için birçok uçucu ve taşıyıcı yağı kullanabilirsiniz.

Tırnaklar İçin En İyi Uçucu Yağlar;

● Çay Ağacı Yağı,

● Kekik Yağı,

● Limon Yağı,

● Lavanta Yağı,

● Okaliptüs Yağı,

● Greyfurt Yağı,

● Biberiye Yağı,


Tırnaklar için En İyi Taşıyıcı Yağlar;

● Jojoba Yağı,

● Havuç Tohumu Yağı,

● Nar Çekirdeği Yağı,

● Üzüm Çekirdeği Yağı,

● Tatlı Badem Yağı,

● Avokado Yağı


Tırnaklarınız için en iyi uçucu yağların başında Çay Ağacı Yağı ve Kekik Yağı gelir. Haftada 3 kez tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize bir veya iki damla masaj yapın. Bu işlemi daha sık yapmayın çünkü yüksek dozajlı kullanımlar tahrişe sebep olabilir.

Evinizdeki her lavabonun yanında nemlendirici bulundurmayı unutmayın.

Hindistan cevizi, jojoba ve tatlı badem yağları gibi tırnak sağlığınızı artırmaya yardımcı olan çeşitli taşıyıcı yağlar vardır.

Bahçe ve bitki çalışmaları yaparken mutlaka eldiven giyin. Kumaş eldiven sevmiyorsanız (çünkü toprağı o kadar kolay hissettirmez) nitril veya lateks eldiven kullanabilirsiniz. Eldivenler tırnaklarınızı korurken toprağı hissetmenize de yardımcı olur.

Tırnak etlerinizi sürekli kesmeyin. Ellerinizi her yıkadığınızda tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Tırnak etleri tırnak ve cilt arasındaki açıklığı kapatırlar ve bakterilerin girişini engellerler. Onları her kestiğinizde enfeksiyon için bakterilerin veya virüslerin yolunu açarsınız. Ayrıca batık bir tırnağa sahip olmanızı da kolaylaştırırsınız.

Tırnaklar çok gözeneklidir ve genellikle onları nemli tutmayı unuturuz. Gün boyunca bol su için ve kaliteli, mümkünse doğal içerikli nemlendiriciler kullanın.

Siz de “Tırnak bakımı nasıl yapılır?” merak ediyorsanız sizin için bazı tarifler paylaşmak istiyoruz.

“Ellerinizin her yerinde kullanmadan önce daima cildinizin küçük bir bölümünde test edin. Lütfen cildinizin bu karışımı kaldırabileceğinden emin olun.”

“Tırnaklarınızı Besleyin” Yağı

● 15 damla Lavanta Yağı

● 10 damla Limon Yağı

● 4 damla Çay Ağacı Yağı

● 1 yemek kaşığı Tatlı Badem Yağı

● 1 yemek kaşığı Jojoba Yağı


Yağları koyu (amber) renkli ve 100 ml hacimli bir cam şişede karıştırın. Şişenin kapağını kapatın, elinizi şişenin etrafına sarın ve tüm yağları tamamen karıştırmak ve vücut sıcaklığınızla hafifçe ısıtmak için karışımı 2 dakika kuvvetlice sallayın. Şişeyi, yağların sinerji oluşturabilmesi için 24 saat boyunca 20-30 derecelik bir ortamda karanlık bir yere koyun. Her tırnağa 1 damla uygulayın ve yumuşak bir pamukla yaklaşık 1 dakika masaj yapın. Her gece yatmadan önce kullanabilirsiniz.

“Temiz Tırnak” Yağı

● 5 damla Çay Ağacı

● 1 damla Greyfurt Yağı

● 2 damla Lavanta Yağı

● 15 ml Hindistan Cevizi Yağı

Hazırladığınız karışımı tırnak diplerine günde 1 veya 2 kez uygulayın.

Aromatik “Tırnak Bakımı”

● 4 damla Lavanta Yağı

● 2 damla Defne Yaprağı Yağı

● 3 damla Sedir Yağı

● 15 ml Jojoba Yağı


Tırnaklarınızı hazırladığınız karışımda 5-7 dakika bekletin. Dolaşımı canlandırmak ve sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkarmak için harika bir yöntem olabilir. Özellikle yıpranmış veya kuru tırnak etleri için faydalı olabilir.

Tırnak Güçlendirici

● 2 çay kaşığı Üzüm Çekirdeği Yağı

● Yarım çay kaşığı Jojoba Yağı

● 3 damla Havuç Tohumu Yağı

● 8 damla Limon Yağı

● 2 damla Biberiye Yağı


Karışımı koyu renkli, cam bir şişede saklayın. Kullanmak için 1 çay kaşığı Avokado yağına 10 damla ekleyin ve tırnak yüzeyine iyice masaj yapın. Bu uygulamayı manikürden sonra da yapabilirsiniz ama sonrasında 24 saat oje sürmeyin.