Nioli Yağı Faydaları Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nioli Yağı Faydaları Nedir? Nasıl Kullanılır?

Nioli Yağı Nedir? Neden Kullanılmaktadır?

Nioli, anavatanı Yeni Koleyenda ve Avusturalya bölgesi olan 20 – 25 metre yüksekliğe ulaşabilen bir ağaç türüdür. Yapraklarında bulunan kalıcı kokular ve kâğıda benzeyen yumuşak dokudaki kabukları farklı amaçlarla kullanılmasını sağlar. Fiziksel özellikleri nedeniyle ‘Deri Ağacı’ olarak da isimlendirilen Nioli, kozmetik ürünlerde çok yoğun bir şekilde kullanılan alternatifler arasındadır. Nioli ağacından elde edilen yağ ve özlerle ortaya çıkan Nioli Yağı, kozmetik sektöründe en çok kullanılan ürünlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Ancak yüksek düzeyde terpen içermesi nedeniyle kullanımı konusunda dikkatli olunması zorunluluğu vardır.

Nioli Yağı Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Nioli yağı, kozmetik sektöründe çok yoğun tercih edilen bir ürün olurken bu ürünün kullanılmasında pek çok faydadan bahsetmek mümkün olacaktır. Bu nedenle de satın almak ve kullanmak isteyenler için mucizevi etkileri sıralamak önemlidir. İşte Nioli yağı kullandığınızda vücudunuza yapabileceği etkiler!

  • İçeriği sayesinde cilt parlaklığını arttıracak etkileri için tercih edilebilir,
  • Yara izlerinin ve lekelerin iyileşmesine yardımcı olabilir,
  • Doğal oda kokusu ve böceklerle mücadelede kullanılabilir,
  • Bakteri ve mantarlarla mücadelede engelleyici olarak tercih edilebilir,
  • Stresin azaltılmasında yardımcı bir ürün olarak kullanılabilmektedir,
  • İçeriğinde bulunan anti bakteriyel özellikli maddeler sayesinde bakterilerle mücadelede etkili bir ürün olarak tercih edilebilmektedir.

Doğrudan Cilde Uygulanır mı?

Cildi besleyen içeriğe sahip olduğu söylenen bir yağ olsa da kullanımı çok büyük titizlik gerektiren bir üründür. Bu nedenle de yağ kullanımı söz konusu olduğunda doğrudan cilde uygulamaktan kaçınılmalıdır. Sabit yağlar ile karıştırıldıktan sonra gerçekleşen seyreltme uygulamasıyla cilde uygulanması önerilmektedir. Aksi takdirde ciltte oluşan tahriş hedeflenen faydadan çok çok uzaklaşılmasına neden olabilecektir.

Vajinal Kaşıntı için Nioli Yağı Kullanımı

Doğal ve uçucu bir yağ olarak tercih edilen Nioli yağı, tüketicilerin farklı amaçlarla kullanımına olanak sağlar. Özellikle kadınların sık sık yaşadığı vajinal enfeksiyonlarda iç çamaşırların daha hijyenik kalması için kullanılabilmektedir. Vajinal akıntı ve kötü kokularda ilaç tedavisi gerekli olsa da iç çamaşırın da temiz tutulması gerekir. Bu durumda iç çamaşırlar yıkanırken çamaşır makinesine bir damla nioli yağı damlatarak arzu edilen koruyuculuğu elde edebilirsiniz. İç çamaşırların temizlenmesi sırasında tercih edilen yağı doğrudan iç çamaşıra da uygulanabilmektedir. Ancak vajina bölgesine doğrudan yağı uygulamak önerilmemektedir.

Nioli Yağının Aromaterapide Kullanımı

Aromaterapi, son yıllarda uçucu yağlar kullanılarak gerçekleştirilen zihinsel rahatlama uygulamaları olarak kabul edilmektedir. Bedenin sakinleşmesi ve sinir sisteminin gevşemesini sağlayan aromaterapi sayesinde kaliteli bir yaşama sahip olmak mümkün. Ancak bu uygulamalarda kullanılan yağların saflığının çok önemli olduğundan söz etmek gerekir. Onka Farma Nioli Yağı, %100 saf içeriği sayesinde istenilen etkiyi sağlayabilir.

Aromaterapide çok sık tercih edilen yağlardan bir tanesidir. Çok güçlü kokusunun bulunması ve solunum yollarını temizlemeye yardımcı olmasıyla öne çıkmaktadır. Güçlü kokusu sayesinde aromaterapi seansları esnasında etkisini çok yoğun bir şekilde hissettirmektedir. Üstelik bir kozmetik ürünü olarak da tercih edilmesi sayesinde pek çok faydasından bahsetmek mümkün.

Siz de Nioli Yağı ile sakinleştirici ve iyileştirici etkileri değerlendirebilirsiniz. Böylelikle vücudunuz için en doğru kararı alabilirsiniz. Ancak bu yağın bir ilaç olmaması ve kesin etkiler vadetmediğini bilmelisiniz. Bu sayede yağı kullanırken olumsuzluklardan da kurtulabilirsiniz.